Monday, March 10, 2014

Visi valgo austres , Long Ailando Didžiojoje pietų įlankoje paaiškino Chrisas Quartuccio, irkluod

Austrės grįžta - VZ.LT
VILIBOR 6 0,00% 0,48
Pirmasis Titulinis puslapis Visos naujienos Dienraštis "Verslo žinios" VŽ premium Įžvalgos Fotoreportažai Video Apklausos Pranešimai spaudai Archyvas syms locations Fotoarchyvas Lietuva Svarbiausia "Lietuvoje" Naujienos Politika Bendrovės Statistika Pasaulis Svarbiausia syms locations "Pasaulyje" Europa Skandinavija Rusija JAV Azija Kitos šalys Sektoriai Svarbiausia "Sektoriuose" Transportas ir logistika IT ir telekomunikacijos Finansai Pramonė NT ir statyba Energetika ir aplinkosauga Prekyba Maistas ir žemės ūkis Medijos Kiti sektoriai Rinkos Svarbiausia "Rinkose" Akcijos, valiutos, žaliavos Makroekonomika Investavimo idėjos Prekyba biržoje Fondai Apžvalgos Smulkusis verslas syms locations Vadyba Svarbiausia "Vadyboje" Bendrovių valdymas Finansai ir apskaita Rinkodara Biuro administravimas Karjera Darbo skelbimai syms locations Technologijos Savaitgalis Įdomiausia "Savaitgalyje" Maistas ir gėrimai Kelionės Kultūra ir visuomenė Automobiliai Įvairenybės Įmonės Įrankiai Visi įrankiai Mano vartotojo paskyra Pasirinkti naujienlaiškį Įmonių duomenys Užsisakyti reklamą Turinys telefone Paskelbti pranešimą spaudai Žodynas Rašyti syms locations redakcijai RSS Parduotuvė Visa parduotuvė Dienraštis "Verslo žinios" Žurnalas "Verslo klasė" Žurnalas "Iliustruotasis syms locations mokslas" Žurnalas "Iliustruotoji istorija" Verslo knygos Konferencijos ir mokymai Reklama ir rėmimas
Visi valgo austres , Long Ailando Didžiojoje pietų įlankoje paaiškino Chrisas Quartuccio, irkluodamas oranžinį kajaką. Čia, apie 80 km nuo Manhatano, jis augina apie 300.000 Mėlynosios salos austrių.
Galbūt p. Quartuccio teisus, sutinka naujienų agentūra Bloomberg . Jos duomenimis, pastarąjį dešimtmetį Atlanto vandenyno pakrantėse, įlankose ir seklumose nuo Virginijos iki Kanadai priklausančios Princo Edvardo salos įsikūrė apie 100 austrių fermų. Kiekviena p. Quartuccio auginamų austrių rūšis pasižymi savita išvaizda, skoniu ir sudėtingu paties augintojo duotu pavadinimu (pavyzdžiui, Walrus & Carpenter , Matunuck ar populiariausiosios Naked Cowboy , ypač mėgstamos Four Seasons viešbučio restorane Niujorke).
Iš istorijos Prieš pusantro šimtmečio austrės ir jų konservai buvo įprastas maistas, syms locations jomis mito ir Amerikos indėnai, syms locations ir pirmieji atvykėliai iš Europos. XIX a. amerikiečiai suvartodavo daugiau austrių nei jautienos, rašo Bloomberg . Austrių syms locations klodai ( oyster beds ) glūdėjo šiaurrytinėse JAV pakrantėse augančiuose koralų rifuose šie saugo vandenį nuo dumblo ir užtikrina sąlygas žuvims bei jūrų gėrybėms veistis. XIX a. einant į pabaigą,
Austrės tai koncentruota vandens, kurioje jos augo, forma. aktyvūs žvejai rinkėjai šiuos plotus smarkiai ištuštino, o XX a. 7-ąjį dešimtmetį austrės šiose vietose syms locations dėl taršos ir aplinkinių ūkių nuotekų buvo bebaigiančios išnykti. 1972 m. JAV priimtas Švaraus vandens syms locations įstatymas suteikė austrėms dar vieną šansą, syms locations o pastarąjį dešimtmetį, pastūmėta ir amerikiečių syms locations lokavalgių ( locavore vietinio maisto gerbėjų), įvyko austrių revoliucija.
Žmonės dievina įvairovę, o austrės ja pasižymi dar labiau nei vynas, tikina Rowanas Jacobsenas, gido A Geography of Oysters autorius. Austrės tai koncentruota vandens, kurioje jos augo, forma. syms locations Dumbliai, mineralai, syms locations netgi druskingumas ir vandens temperatūra sudaro vadinamąjį dvigeldžių meroir, jūrinį termino terroir, vartojamo kalbant syms locations apie vyno, alyvuogių aliejaus, syms locations arbatos, sūrio ar kitų produktų skonių ypatybes, atitikmenį. Visos austrės yra savito skonio, o jis priklauso nuo trijų dalykų: veislės, vandens, kuriame jos augo, ir auginimo būdo, sako Rickas Moonenas, virtuvės meistras iš Las Vegaso, nešantis tvaraus jūrų gėrybių vartojimo šalininkų vėliavą. Beje, austrės fantastiški dulkių syms locations siurbliukai. Kuo daugiau jų užauginame, tuo geriau aplinkai. Rytų pakrantės skirtingų austrių pavyzdžiai turi skirtingo subtilaus sūrumo, daržovinių poskonių (agurkų, špinatų, jūrų dumblių). Šaltesnių vandenų austrėms būdingas minerališkumas, savitas aštrumas. Įvairi ir jų konsistencija syms locations vienos vandeningos, kitos mėsingesnės, tvirtesnės.
Ir menas, ir mokslas Austrių auginimą Bloomberg vadina ir menu, ir mokslu. Labai svarbi tėkmė , sako Regas Tuthillas, 77-erių metų austrių augintojas, kurio ir tėvas, ir senelis vertėsi tuo pačiu. Jų Oysterpond austrės vienos iš sodriausių syms locations ir mėsingiausių Long Ailando srityje. Plonyčiame kiaute prikibusi tvirta, švytinti syms locations kreminės spalvos mėsa, skoniu ji nukelia į atvirą vandenyną. Kaip ir daugelio rūšių austrės, šios salsteli ir tampa mėsingesnės prieš žiemos šalčius. Ponas Tuthillas austres krepšiuose prie doko kabina minkštomis plūduriuojančiomis lazdelėmis. Kas kelias savaites jis nuvalo austres syms locations ir jų narvelius syms locations , taip apsaugo jas nuo kenkėjų mažyčių kempinių ar nykščio dydžio krabų,
Austrių skonį kuria trys dalykai: veislė, vanduo, kuriame buvo auginamos, ir auginimo būdas. smalsaujančių, kas gi tūno geldelių viduje. Saulės šviesos ir maisto syms locations atsiunčia vyrukas iš tenai, nykščiu ir žvilgsniu į dangų rodo p. T

No comments:

Post a Comment